vervangingen - De Regenboog - De Wingerd Terneuzen

leerlingen
taartenshop
leerlingen
taartenshop
Ga naar de inhoud
Wet Werk en Zekerheid
Sinds 1 juli 2016 is de WWZ ook voor het primair onderwijs van kracht. Hoewel schoolbesturen er alles aan doen om de wet uit te voeren, heeft bijna 90 procent van de schoolbesturen sindsdien meer moeite om vervanging te organiseren. Ruim 70 procent wijt dat direct aan die wet. Zij moeten invallers een vast contract geven als zij enkele keren hebben ingevallen, al is het maar een dag. 93 Procent van alle werknemers in het primair onderwijs heeft al een vast contract. Nog meer leraren in vaste dienst nemen, is onbetaalbaar.
slecht voor leerlingen
Ook onze school heeft last van deze wet. We mogen onze vaste invallers niet meer oproepen en zijn afhankelijk van het aanbod van invallers die nog (bijna) nooit voor onze school of andere scholen van De Korre hebben gewerkt. Dit is niet alleen lastig voor onze organisatie, maar ook voor de invallers zelf. Zij komen steeds weer op andere scholen te werken en kunnen dus niet wennen aan de regels en gewoontes op elke school. Het meest nadelig is het voor de leerlingen. Zij krijgen steeds te maken met wisselende mensen voor de groep. Dit geeft veel onduidelijkheid, onzekerheid en frustratie.


in geval van nood...
We proberen het probleem zo goed mogelijk te tackelen. Soms kunnen collega's iets van elkaar opvangen, soms passen we een lesrooster aan, soms hebben we geluk dat een invallen zes keer mag vervangen. Pffff
In geval van uiterste nood kunnen we niet anders dan tegen de leerlingen te zeggen dat ze een dag thuis moeten blijven. Dit is het laatste wat we willem, maar in het uiterste geval kan het niet anders. We vragen ieders begrip daarvoor.
klassen samenvoegen is geen oplossing
Brief in november 2016 van de directie van De Regenboog-De Wingerd aan de ouders, verzorgers van de leerlingen van de school.
De Regenboog
Mad. Curiestraat 25
4532 LJ  Terneuzen

administratie@regenboog-so.nl
0115 62 00 65
teamleider: Frank Gordijn
De Wingerd (A-groepen)
Leeuwenlaan 19
4532 AC  Terneuzen

administratie@wingerd-vso.nl
0115 696 816
teamleider: Eefje de Hulsters
De Wingerd-D-groepen
Mad. Curiestraat 25
4532 LJ  Terneuzen

administratie@wingerd-vso.nl
0115 62 00 65
teamleider: Eefje de Hulsters
Terug naar de inhoud